14 de setembre 2012

IMPORTANT!!! COMPLEMENT ECONÒMIC DE LA PRESTACIÓ PER INCAPACITAT TEMPORAL

Atès el que disposen l’article 9 del Reial decret llei 20/2012 i l’article 7 del Decret llei 5/2012 (modificat pel Decret llei 10/2012), en les situacions d’incapacitat temporal (baixes) que s’iniciïn a partir de l’1 de setembre de 2012, tant el personal docent sotmès al règim general de la Seguretat Social com el sotmès al règim de MUFACE percebrà les retribucions següents:

 A. Per contingències comunes:
- Dies 1 a 3 de baixa, el 50 % de les retribucions. (1)
- Dies 4 a 20, el 75 %.
- A partir del dia 21, el 100%.

B. Per contingències professionals (accident laboral i malaltia professional), així com durant els permisos de maternitat i paternitat: el 100%, des del primer dia.(2) 

C. Durant els dies d’hospitalització o intervenció quirúrgica, el 100%.(3) 


1. Des de l’1 de setembre de 2012, data de l’entrada en vigor del Decret llei 10/2012, de 31 d’agost, ha quedat derogada la disposició que preveia la llicència per malaltia inferior a tres dies. Per això, en els supòsits d’incapacitat temporal i maternitat, el personal docent té l’obligació de presentar el comunicat mèdic de baixa (parte de baixa) des del primer dia (així com els comunicats de confirmació o, si pertoca, el comunicat mèdic d’alta, expedits pel metge competent).

2. En les contingències professionals s’inclouen les situacions d’incapacitat temporal derivada de risc durant l’embaràs i risc durant la lactància natural. 

3. A més del comunicat mèdic de baixa (parte de baixa) s’ha d’aportar un document original (o una fotocòpia compulsada) expedit pel centre hospitalari que certifiqui, respectivament, els dies d’inici i finalització de l’hospitalització o el dia en què s’ha produït la intervenció quirúrgica. Si després dels dies d’hospitalització o d’intervenció quirúrgica continua la situació de baixa, s’aplicarà el complement econòmic que pertoqui.