15 de setembre 2012

RETRIBUCIONS EN CAS DE BAIXA ACLARIMENTS, INFORMACIONS STEI


BAIXES PER CONTINGÈNCIES COMUNES

Dies de baixa       Retribució
1r al 3r dia            50 %
4t al 20è dia          75 %
21è al 90è dia       100 %

EXCEPCIONS I PUNTUALITZACIONS

1. Contingències professionals i accidents laborals: 100% de retribució

2. Hospitalització. Retribució del 100% mentre s’estigui ingressat. Si s’abandona l’hospital i es continua de baixa, s’aplicaran les retribucions indicades a la taula. (Exemple: Si una persona està dos dies ingressada cobraria: 100% el primer i segon dia, 50% el tercer, 75% del 21è al 90è).

3. Embaràs. Retribució del 100% si la baixa és causada per un risc atribuïble a la feina. Hi haurà un tribunal metge que ho determini en cada cas. (Exemple: Es retribuirien casos de deficiències immunològiques a malalties infantils, etc. però no d’altres com mal d’esquena, ciàtica, pèrdues... ja que, aquestes darreres no es podrien atribuir directament i exclusivament a la feina.)
Els serveis jurídics de l’STEI estudien si aquest punt vulnera la llei d’igualtat

4. MUFACE. Els funcionaris de MUFACE continuaran tenint reducció també a partir del tercer mes de baixa.

ALTRES QÜESTIONS

1. Deures inexcusables. No tendran disminució de retribucions les absències (del temps indispensable) per deures inexcusables (proves mèdiques amb cita prèvia i amb justificació que no es poden fer fora de l’horari laboral, anar a cercar un infant a l’escoleta per requeriment dels educadors, etc.)

2. Les absències per raons de salut inferiors a tres dies (mal de cap, desajusts intestinals, etc.) sense baixa mèdica suposaran el descompte complet de totes les retribucions corresponents al temps de l’absència.
En aquests casos s’ha d’entregar una baixa (si no la us fan a urgències, s’hauria d’anar al metge de capçalera) per a justificar aques 1, 2 o 3 dies i tenir dret a cobrar el 50 % de les retribucions.