14 de setembre 2012

INSTRUCCIONS SOBRE LA TRAMESA A LA DIRECCIÓ GENERAL DE RECURSOS HUMANS DELS COMUNICATS DE MALALTIA (BAIXES, CONFIRMACIONS DE BAIXES I ALTES) EMESOS PER MUFACE I PER LA SEGURETAT SOCIAL

1. Tramitació de les baixes  
Des de l’1 de setembre de 2012, data de l’entrada en vigor del Decret llei 10/2012, de 31 d’agost, ha quedat derogada la disposició que preveia la llicència per malaltia inferior a tres dies. Per això, quant a la tramitació de les baixes s’ha de tenir en compte el següent:
 
1. En els supòsits d’incapacitat temporal i maternitat, el personal docent té l’obligació de presentar el comunicat mèdic de baixa (parte de baixa) des del primer dia (així com els comunicats de confirmació o, si pertoca, el comunicat mèdic d’alta, expedits pel metge competent).
 
En el casos d’hospitalització i intervenció quirúrgica, a més del comunicat mèdic de baixa (parte de baixa), s’ha d’aportar un document original (o una fotocòpia compulsada) expedit pel centre hospitalari que certifiqui, respectivament, els dies d’inici i acabament de l’hospitalització o el dia en què s’ha produït la intervenció quirúrgica.

2. Els dies d’absència a la feina per malaltia que no es justifiquin mitjançant el corresponent comunicat mèdic de baixa (parte de baixa) es consideraran absències injustificades del servei, amb la corresponent deducció proporcional de les retribucions. Per tant, no s’admetrà cap altre document o justificant mèdic que no sigui el comunicat mèdic de baixa (parte de baixa) esmentat.

2. Comunicats de malaltia  
S’hi inclouen les altes i les baixes laborals i la confirmació de comunicat de baixa laboral que emeten MUFACE i la Seguretat Social. 3. Termini i forma de lliurament 

a) Una vegada hagi rebut els originals dels comunicats de malaltia (baixes, confirmacions de baixa i altes) el centre ha de trametre’ls per correu, en el termini màxim de 48 hores, a la Direcció General de Recursos Humans.

b) El centre ha d’informar el professorat que només en el mes d’agost de cada any, les persones interessades han de lliurar els comunicats de malaltia (baixes, confirmacions de baixa i altes) directament a la Direcció General de Recursos Humans.

4. Emplenament de les dades del comunicats

a) Tots els camps (codi, durada, núm. de col·legiat, etc.) dels comunicats de malaltia han d’estar correctament emplenats.

b) No es tramitarà cap comunicat de malaltia incomplet o incorrecte, per la qual cosa no s’iniciarà cap procés de substitució. En aquest supòsit, el centre ha de retornar el comunicat a la persona interessada perquè en completi les dades o l’esmeni. 

5. Comunicat de baixa que pugui implicar una substitució. 
Si es tracta d’una baixa que, d’acord amb el que disposa l’Acord de Consell de Govern de 4 de novembre de 2011 (BOIB núm. 172, de 17 de novembre), pugui implicar una substitució de docent, s’han de trametre per fax (Servei d’Educació Primària: 971 17133; Servei d’Educació Secundària: 971 177134) el comunicat de baixa i la sol·licitud de substitució de la direcció del centre per tal d’agilitar-la. No obstant això, el comunicat original s’ha d’enviar també per correu ordinari. 

6. Comunicat d’alta.
És imprescindible que es presenti el comunicat d’alta, en cas contrari la persona interessada no es podrà incorporar al centre. 

7. Protecció de dades.
El centre ha de vetllar per la protecció de les dades de caràcter confidencial que suposa aquesta documentació tan sensible, tal com estipula la Llei de protecció de dades de caràcter personal.